+36 70/367-4586 info@volgy-vendeghaz.hu

HÁZIREND

Kedves Vendégeink!

A HÁZIREND a szálláson tartózkodó valamennyi vendégre vonatkozik!
Azért, hogy biztosítsuk az Ön kellemes pihenését és elkerüljük az esetleges félreértéseket, szeretnénk, ha megismerkedne házirendünkkel.
A szálláshely lefoglalásával magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat.
A házirend be nem tartása a foglalás lemondását és az egész összeg megfizettetését vonja magával, tekintet nélkül a szállás korábbi elhagyására.
Mi azon fáradozunk, hogy ÖNÖK pihenésük ideje alatt jól érezhessék magukat nálunk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy semmilyen körülmény ne zavarja nyugalmukat. Ha ezen törekvésünk ellenére bármi zavaró tényezőt észlelnek, amivel nincsenek megelégedve, kérjük, maradéktalanul forduljanak a házigazdához. A vendégház és a berendezési tárgyak állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében kérjük, tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonukban sem tennének.

Bejelentkezés / Kijelentkezés:
A szálláshely az érkezés napján 14.00 órától az elutazás napján délelőtt 10.00 óráig áll rendelkezésre.
Külön díjazás esetében lehetőség van a szállás korábbi időpontban való elfoglalásához, illetve a távozás napján tovább maradáshoz. Mindkét esetben előzetes egyeztetésre van szükség.
A lefoglalt időpont idő előtti elutazása esetén szállásdíjat nem térítünk vissza.
A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a
Vendégek, melyet a szállásadó előzetes bejelentés nélkül ellenőrizhet.
A bejelentkezéskor köteles kitölteni a regisztrációs űrlapot, melynek adatait a vendégház üzemeltetői az okmányok alapján egyeztetik.
A vendégház igénybevételére az aktuális járványügyi előírások az irányadóak.
A Vendégeink látogatót csak és kizárólag a tulajdonos tudtával, beleegyezésével fogadhatnak.

Fizetés:
A vendégház lefoglalásához a szállásdíj 10%-ának megfizetése szükséges, melyet a Vendég utalás formájában egyenlíthet ki. Ez az összeg a szálláshely határidőn túli lemondása esetén kötbérként szolgál a szállásadónak, kifizetése nélkül a foglalás sikertelen. A lefoglaláskor megfizetett összeg távozáskor levonásra kerül a szállásdíjból.
Költségmentes lemondásra a szálláshelyre történő tervezett bejelentkezés előtti két héttel van lehetőség. Határidőn túli lemondás esetén nem áll módunkban visszatéríteni a Vendég részére a foglalás díját.
A szállásdíj és az idegenforgalmi adó fizetése távozás előtt történik. Ha valami miatt az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, abban az esetben is köteles a lefoglalt éjszakák szállásdíját kifizetni.
Fizetési módok: készpénz, átutalás.
Számlaszámunk: 11746122-21453984 Verhás György
Idegenforgalmi adó jelenleg nincs!

Parkoló használat:
Parkolási lehetőség csak és kizárólag a Völgy vendégház előtti területen, a behajtón és az udvarban lehetséges, melyben található egy fedett garázs is.
A behajtó és a parkoló területén a mindenkori KRESZ szabályok vannak érvényben. A megengedett sebességhatár 5 km/h.
A parkoló területén nem lehet a gépjárművön nagyobb szerelést, karbantartást végezni. Kisebb javítás, karbantartás megengedett mindaddig, míg a terület tisztasága nem veszélyeztetett.

Dohányzás:
A dohányzás és a nyílt láng használata az épületen belül szigorúan TILOS!
Csak a kijelölt helyeken szabad a dohányzás!
Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron, és a vendégház teljes területén a csikkeket ne szórják el, hanem azokat az e cél okán kihelyezett hamutartóban gyűjtsék. Amennyiben a be nem tartott jogszabály miatt intézkedés történik a szállásadóval szemben, úgy annak költségét a jogsértő köteles megtéríteni.
Ez az intézkedés feljelentést és egyéb eljárást vonhat maga után.

Szobák, berendezési tárgyak használata:
Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt stb. a házból kivinni tilos!
A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet.
Távozáskor a szobákat átnézzük és az esetleges károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtéríttetjük.
Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy a falfelületre ne kenjék fel a rovarokat.
A szobákba gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot, közlekedési eszközöket (kerékpár, motor stb.) tilos bevinni, tárolni.
A szobából való távozáskor kérjük győződjön meg, hogy a klíma, villany lekapcsolva vannak, illetve a vízcsapok el vannak zárva.
Bármilyen meghibásodást észlel kérjük azonnal, haladéktalanul jelezze a tulajdonos felé, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
A szobakulcsok, házhoz tartozó kulcsok átadása érkezéskor, leadásuk távozáskor személyesen a tulajdonosnál történik.
Az átadott szobakulcsok elvesztése esetén a Vendég haladéktalanul köteles szólni a tulajdonosnak, illetve az ezzel járó költségeket megtéríteni (ajtó kinyitás, zárcsere stb.)

Étkezés:
A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik, ahol lehetőség van egyszerű ételek elkészítésére.
A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat!
Kérjük, a szobákban ne étkezzenek, ezt csak a konyhában, és az étkezőben tegyék!

Takarítás:
A szobákat a Vendégek tisztán, kitakarítva veszik át, amennyiben probléma merül fel a tisztasággal jelezze a tulajdonosnál, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Ottlétük alatt takarítást nem végzünk.

Szemételhelyezés, kezelés:
A háztartási szemét gyűjtése a vendégházban elhelyezett szemetesekben lehetséges.
A műanyag hulladék gyűjtése az udvaron kihelyezett sárga tetejű szelektív szemetesben történik.
A szemetet ne hagyják a folyósokon, ajtók mögött, közösségi tereken.

Tűzrakás-bográcsozás:
Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyen a kijelölt farakásból, szélcsendben, egy vödör oltóvízzel felszerelkezve lehet.
A tűzrakás után kérjük a Vendégeket a szemét eltávolítására és a parázs leöntésére.

Tűzvédelem:
Az általános tűzvédelmi szabályokat minden Vendég köteles betartani.

Szolgáltatások:
A Vendégek részére a parkoló ingyenes.
A wi-fi használat ingyenes, melynek jelszava a szállásadótól elkérhető.
Hosszabb tartózkodás esetén biztosítunk ágynemű és törölköző cserét.
A játszótér és a ping-pong ingyen használható, de csak saját felelősségre. Ezen eszközök használata során tilos az étkezés, italfogyasztás. Károsodásuk, meghibásodásuk esetén azonnal értesítendő a szállásadó.
A vendégházi vízteres kandalló használata és a benne való tűzgyújtás TILOS.
Masszás szolgáltatásra előre egyeztetett időpontban van lehetőség. A frissítő svéd masszázs ára 3.000 Ft/30 perc.
A szállóhely rendelkezik szaunával melynek igénybevétel feltételeiről a szállásadónál érdeklődhet. Kizárólag a tulajdonossal való előzetes egyeztetés és kioktatás után van lehetőség a szauna használatára. Használati díja 10.000 Ft/nap.
A vendégház udvarán található egy fürdőzésre alkalmas, 90 cm vízmélységű dézsa, mely igénybevétele 15.000 Ft egyszeri díj (kb. 3-4 óra hosszán át megfelelő hőmérsékletű a víz). A dézsa használata kizárólag a tulajdonos engedélyével és a szabályok betartásával lehetséges. Csak saját felelősségre használható. 14 év alatti gyermek felnőtt felügyelet nélkül nem tartózkodhat a dézsában. 4 év alatti gyermek részére a dézsa használata nem ajánlott. A dézsa használata előtt kötelező a zuhanyzás. A dézsában étkezni, dohányozni, ugrani szigorúan TILOS! Fürdőzés közben kizárólag műanyag poharak használata megengedett. Alkohol és tudatmódosító szer hatása alatt a dézsa használata TILOS. A dézsa megfelelő hőfokáról egy benne található kályha gondoskodik, melyben kizárólag az üzemeltető rakhat tüzet. A kályha megközelítése elővigyázatosságot igényel, nekidőlni, hozzáérni TILOS. A dézsa takarófóliáját kizárólag a tulajdonos kezelheti. A dézsában keletkezett károkat köteles a Vendég azonnal jelezni a szállásadó felé, és annak költségeit megtéríteni. A Vendég önhibájából történő vízszennyezés esetén a dézsában vízcserét szükséges végrehajtani, melynek díja 60.000 Ft.

Háziállat behozatalára a szállásadóval történő előzetes egyeztetés után van lehetőség melynek a napi díja 2.000 Ft/éj. Minden esetben kérjük az állat gazdáját, hogy az állattal kapcsolatos igazoló dokumentumot hozza magával, a biztonságát szavatoló egyéb kiegészítő felszereléssel együtt. Az állat károkozása a Vendéget terheli.

Egyéb rendelkezések:
A szálláshelyen 24 órás telefonos ügyelet működik.
A vendégház területén 14 év alatti gyermek csak felnőtt felügyelete mellett tartózkodhat.
A szálláshelyen 18 éven aluli vendégek szeszes italt nem fogyaszthatnak, nem dohányozhatnak.
A talált tárgyakat kérjük leadni a szálláshely vezetőjének. A szobában felejtett értékeket 10 napig áll módunkban megőrizni, s amennyiben jelzik felénk, a megadott időponton belül a megadott címre postázzuk a Vendég költségére.
A Vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, az udvaron és a szobákban 22:00-08:00 óra között tilos hangoskodni, zenélni vagy zenét hallgatni.
Felhívjuk figyelmét, hogy a szállásadónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkolóban keletkezett sérülések stb.).
Balesetről, vagy egyéb rendkívüli eseményről a szállás vezetőjét azonnal tájékoztatni kell. A vendégházban (beleértve a hozzá tartozó udvart is) bármilyen okból előforduló balesetért minden vendég saját maga vállalja a felelősséget, a vendégházat minden vendég saját felelősségére használja.
A szállásadó fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a szállásról azonnal eltávolítja. Továbbá kizárható a vendégházból aki az ott tartózkodás alatt bűncselekményt, szabálysértést követ el, szándékos rongálást hajt végre, saját vagy mások testi épségét veszélyezteti, vagy a nyugalmat zavarja.
Reklamációt csak a szálláshelyen tarózkodás ideje alatt áll módunkban elfogadni.
A házirendben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) vonatkozó jogszabályai az irányadók.

Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!

 

Völgy Vendégház
Bátaszék-Lajvér Völgy utca 8.
www.volgy-vendeghaz.hu
Üzemeltető, tulajdonos: Verhás György
NTAK reg. szám: MA21030700

ELÉRHETŐSÉGEINK

VÖLGY-VENDÉGHÁZ

7140 Bátaszék Lajvér, Völgy utca 8.

+36 70/367-4586

vgyurkata@gmail.com

7 + 10 =